İstatistik kocaman bir yalandır

Ciddi bir blog yazarı olarak, blogumun akibeti ile tabiki yakınen ilgileniyorum. Ne yazarsam daha çok okuyucuya ulaşırım diye araştırmalar yapıyor, blogun en çok okunan bloglar arasına girmesi için nasıl adımlar atmak gerekiyor özellikle araştırıyorum. Sosyal medya pazarlaması üzerine türlü türsüz yazı okuyorum, daha doğrusu sığ bir insan olmasam kesin bu dediklerimi yapardım bence.

Ara sıra bloga girince, en sevdigim aktivitelerden biri blogumun istatistiklerine bakmak. Kaç kere okunmuş kaç kişi okumuş, ne ararken yolunuzu şaşırıp benim bloga düşmüşsünüz. Bu istatistiklere bakarken sadece ben eglenmeyeyim siz de eglenin siz de gülün diye düşündüm, bu yüzden bu istatistikleri sizlerle paylaşmak üzere kendi çapımda yorumladım, yorumlamakla kalmadım blogun istatistiklerine göre bazı gerçeklere ulaştım, işte bir çoğumuzun bilmediği ben olmasam belki de öğrenemeyeceğiniz bu gerçekler:

piechart

  • Rusya ve Ukrayna ülkelerinde yaşayanlar Türkçe öğrenmiş, ya da öğrenmekte olan insan sayısı her geçen gün artıyor.

Benim blogum en çok bu ülkelerde okunuyor, hatta ülke sıralamasında Ukrayna birinci. Şaşkınlıkla beraber gurur da duyduğumu söylemek isterim, dilimizi kültürümüzü dünyaya tanıtmak ve yaymak konusunda benim de bir payımın olduğunu bilmek geceleri huzurlu, rahat bir uyku çekmemi sağlıyor. Dünyadaki herkesin bir gün türkçe konuşacağına olan inancım da (hatta umudum diyelim çünkü yabancı dillerle ilgili büyük sorunlarım var) arttı, dünya bir anda benim için bambaşka bir yer haline geldi. Şimdi aranızdan kendinin çok zeki olduğunu düşünenler bu konuyla ilgili yorum yapacaklar, bu istatistiğin neden böyle olduğunu açıklayacaklar, yapmayın burda güzel bir gün geçiriyoruz eğleniyoruz, kimsenin moralini bozmayın, tersim çok pistir.

  •  Türk insanının en ilgi duyduğu ırk: İsveçliler.

Sizce arama motorunda ne ararsanız benim bloguma düşersiniz? Bu sorunun cevabını sayfada görünce şaşırdım diyebilirim, evet ben de ilgiliyim bu ırka ama bu kadarını beklemiyordum. Neyse işte size bazı örnekler: „İsveç’li erkek nerden bulurum?“, „İsveç’li erkekle evlenmek“, „İsveç’liler nasıl insanlardır“. Bu soruların cevaplarını benim blogda bulmak zor, zira sadece bir blog postum var İsveç’te yaşayan insanlarla ilgili. Ama tabiki bu konuya kafa yoran başka kadınlar/adamlar olmasına sevindim. Bir yandan da blogta İsveçli kadınların güzelliği ile ilgili bir yazı yazsaydım belki de arama motorundan bana ulaşılma sayısı daha çok olur diye düşündüm. İsveç’in güzel insanlarına blogumda daha çok yer vermeye karar verdim, çünkü çok büyük gideri var, yanlış anlaşılmasın İsveçli insanların değil, İsveçli insanları konu alan blogların.

  • Hipster modası bitmemiş

Hala “hipster”, “hipster sakalı” diye arama yapanlar var, yapmayın, o baya üç beş sene önceydi.(burdan da blogu ne sıklıkta yazdığım hakkında bilgi edinebilirsiniz) Geçenlerde Berlin’e gittim, sırf hipsterlık hala moda mı diye görmek için, sokaklarda sakallı insan sayısında baya bir azalma olduğunu söyleyebilirim. Türk insanı olarak modayı tabi geriden takip ediyoruz. Bir de sanırım sakalı uzatanlar tabi bence kesmeye kıyamıyorlar, bir de keselerse tekrar çirkin insnlar olduklarını farkedeceğimizden korkuyor olabilirler, biz dış görünüşe önem veren insanlar değiliz, sizleri çirkinliklerinizle kabulleneceğiz dur ya sığız biz tabi ki çirkin insan sevmeyiz, yaşasın yüzeysellik, sakal modası son demlerini yaşıyor, bu sırada yüzünüz çirkinse acilen fitleşmenizi ve karın kaslarınızla prim yapmanızı tavsiye ederim. Hislerime dayanarak söylüyorum karın kası ile ilgili blog yazarsam bence çok okunur, o da seneye inşallah.

hipsterbeard

 

  • Whatsapp’ın mavi tiki hala can yakıyor.

En çok okunan blog postum da mavi tik ile ilgili olanı. Hala bu konuda canı yananlar var, kimbilir kaç ilişkinin sonuna gelindi, kaç köprü yakıldı, ne kadar gözyaşı aktı mavi tik yüzünden. Benim anlamadığım mavi tik artık bilinen bir şey, bunu aramaya ne gerek var, sanırım Türkiye2de whatsapp her geçen gün yeni kullanıcılara merhaba diyor, whatsapp kullanımı ülkemizde her geçen gün artıyor. Oysa snapchat var şimdi, neden whatsapp, ülke olarak tabi neyi neden yaptığımızı anlamak oldukça zor, keza çok kafası karışık bir milletiz.

Umarım yurtdışındaki imajımız, uluslararasılığa bakış açımız ve ülkedeki trendler ile ilgili olarak yaptığım bu araştırma önemli kaynaklarca kullanılır ve vatana millete hayırlı olur. Dünya trendlerini daha yakından takip etmemiz ve de çok kısa zamanda güzel günler görmemiz umuduyla, hoşçakalın.

 

 

 

0 comments